Z MEHKIMI BRALNIMI COPATKI V OKTOBER JE ZA BRANJE DOBER

Pa se končno začenja, bralni šolski projekt Oktober je za branje dober, ki ga bomo na naši šoli izpeljali že tretje leto in smo nanj zelo ponosni. Veseli smo, saj postaja že tradicionalen!

V mesecu septembru branje otvorimo v Mednarodnem mesecu skupnega branja, nato pa nadaljujemo v oktobru z Mednarodnim mesecem šolskih knjižnic in našim projektom Oktober je za branje dober.

V letošnjem šolskem letu smo se odločili, da bomo v vsakem razredu izvolili učence, ki bodo ambasadorji branja, torej glasniki ter vodniki branja med učenci v razredu. Natančno bomo tudi beležili prebrane knjige. Učencem smo v razrede obesili sezname knjig, ki so jih lansko leto v projektu Oktober je za branje dober brali učenci šestega, sedmega, osmega in devetega razreda.

Vsi učenci od 5. do 9. razreda bodo knjigo, ki so jo izbrali, sošolcem predstavili v šolski knjižnici. Pripravili bomo oktobrske in novembrske knjižne čajanke, na katerih bomo postregli s čajem in keksi, predstavili knjige in o njih klepetali. Vsak učenec bo naslov prebrane knjige napisal na jesenski list, s katerim bomo okrasili naše knjižnično drevo.

Pripravili smo tudi dva nagradna natečaja. Nagradili bomo učenca, ki bo s predstavitvijo tako navdušil druge bralce, da bodo njegovo knjigo tudi sami prebrali. Razpisali pa smo tudi nagrado za najlepši bralni kotiček. O nagrajencih bo presojala komisija.

Zelo se veselimo naših bralnih podvigov!

Morda vam bo všeč tudi...