MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC

OKTOBER 2023

Šolska knjižnica:

moj srečni kraj,

kjer ustvarjalnosti in domišljiji ni meja.

Tudi v letošnjem šolskem letu se bomo na naši šoli pridružili praznovanju ob mednarodnem mesecu šolskih knjižnic. V prijetnem, varnem zavetju naše nebesne šolske knjižnice, v spodbudnem in sprejemajočem okolju se bomo posvečali ozaveščanju o pomembnosti branja za otrokovo dobro počutje in obogatitev znanja.

Čuječe se bomo zavedali prijetne energije knjižničnega prostora. V šolski nebesni knjižnici bomo zgradili mehka gnezdeca za branje, v katerih se bomo umirili in poleteli na krilih domišljije. O prebranem bomo klepetali in nova vedenja spoznali. Pripravili bomo posebne dejavnosti za motiviranje branja za četrtošolce in petošolce. Učenci od 6. do 9. razreda bodo brali publicistična besedila.

V oktobru in novembru bomo že četrtič v šolski knjižnici izvedli notranji bralni šolski projekt OKTOBER JE ZA BRANJE DOBER, v okviru katerega bodo učenci drug drugemu ob čaju in pecivu na ustvarjalen način predstavljali izbrane in prebrane knjige, ki so jih brali v Nacionalnem mesecu skupnega branja 2023.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja